Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.Miksi tanssisit seuratanssia?

Seuratanssi on hauska ja monipuolinen liikuntalaji, jota käydään harrastamassa tanssikursseilla ja/tai tanssipaikoilla. Lajia voi harrastaa myös yksin, ilman paria. Tanssiharrastuksessa ei tarvitse olla päämäärää ja stoppi ei tule periaatteessa koskaan vastaan, jollei itse niin halua.

Tanssi on liikettä. Tanssi on oiva kuntoilumuoto, joka parantaa mm. kehonhallintaa, tasapainoa ja koordinaatiota. Tanssi on myös erittäin hyvää aivojumppaa.

Tanssiessa keskittyy siihen hetkeen ja olennaiseen juuri sillä hetkellä käsillä olevaan asiaan, tilaa ei jää arjen huolille – vapauttava kokemus.

Tarvitsemme kosketusta ja tanssissa toisen ihmisen turvallinen kosketus syntyy luonnollisesti.  

Tanssi on tunnetta, tunnetiloja. Tanssi voi parhaimmillaan avata tunnelukkoja ja vapauttaa mielen. Tanssi vie sinut  hetkessä tunnelmasta toiseen.

Nautittava tanssi. Parin välinen hyvä kommunikaatio eli vienti-seuraaminen tekee tanssista saumattoman vuoropuhelun. Tekniikan hallitseminen tekee tanssista helppoa ja  antaa lisätilaa nauttia tanssittavasta musiikista. 

Hyväksyminen. Suloisessa sekamelskassa niin nuoret kuin iäkkäämmät–niin aloittajat kuin kokeneemmat – niin satunnaiset harrastajat kuin aktiivisemmat harrastajat - toinen toisensa hyväksyen. Olemme yksilöitä, niin rakenteeltamme kuin mieleltämme ja tanssin yksi iso rikkaus on, että jokainen persoona tuo lajiin oman itsensä.

Tanssi on sosiaalinen elämys. Halutessaan tanssikursseilla oppii suvaitsevaisuutta, kykyä nauraa itselle, heittäytymistä ja leikkimielisyyttä. Tanssin opettelun lomassa myös nauretaan, ratkotaan ongelmia  ja koetaan palkitsevia ahaa elämyksiä.

 

Anna itsellesi mahdollisuus kokea tanssin ilo :)